Den är riktigt god.
Helt perfekt smak enligt mej.
2 ägg
1 dl farinsocker
2 dl rörsocker strö
2 msk äkta vanilksocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk kardemumma, nystött
100 gram smält smör
4 msk cacao
90 gram vetemjöl (cirka 1,5 dl)
1 dl mörka chokladpellets
cocos och smör till formen
1 tsk farinsocker + 0,5 tsk nystött kardemumma att strö över kakan
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, och bröa den med cocos.
Vispa ägg, farin, socker, vaniljsocker, salt och kardemummma pösigt.
Rör ned smält smör. Sikta över cacao och vetemjöl, och blanda ned i smeten. Rör därefter ned chokladpelletsen.
Häll smeten i formen, och grädda längst ned i ugnen i 35 minuter.
Strö farin och kardemumma över kakan genast efter att den tagits ur ugnen.
Servera med smetana eller vispad grädde.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar